Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/stonhard.nl/httpdocs/12-config/dbcfg.inc.php on line 7 Case history Stonchem
U bevindt zich hier: Home > Stonhard-actueel > Case history Stonchem
Français | English
 

Case history Stonchem

In de chemische industrie brengen we regelmatig en met veel succes, ons vloersysteem Stonchem aan.

In deze ‘Case History’ betrof het een bedrijf in het zuiden van Nederland die gespecialiseerd is in het produceren van persoonlijke verzorgingsproducten waaronder o.a., parfums, deodoranten, shampoos, etc.

Vanuit deze locatie vindt zowel de ontwikkeling, productie en verkoop van persoonlijke verzorgingsmiddelen plaats voor een aantal A-merken en private labels. Distributie is zowel op landelijk als op internationaal niveau.

Problematiek

In het bedrijf vinden chemische processen deels plaats op verdiepingsvloeren van aan elkaar gelaste stalen traanplaten. In verband met o.a. eisen van hygiene zijn deze in het verleden voorzien van een coating.

Door onderstaande belastingen verdween deze coating als sneeuw voor de zon. Mechanische belastingen: palletdrums 2.000 kg, pompwagens en schuivende pallets en metalen vaten.

Chemische belastingen: Onder andere hoge concentraties van alcohol en aceton. Daarnaast diverse zuren en logen.

Behoefte opdrachtgever

Vanwege de snelle slijtage van die toplaag en de bovengenoemde belastingen zocht men naar een systeem die wel bestand is tegen bovenstaande belastingen en daarnaast voldoet aan wensen als vloeistofdichtheid, flexibiliteit (veerkrachtig vanwege bewegingen in de stalen traanplaten), goed reinigbaar, antislip en uitstraling. Verder was het van groot belang dat we dit project konden realiseren in 3 dagen.

Oplossing

De oplossing die tot stand is gekomen na analyse van de gegevens met het bedrijf, was ons vloeistofdicht vloersysteem Stonchem 441. Stonchem 441 is een 2-componenten 100% oplosmiddelvrije polyurethane vloersysteem aan te brengen in laagdiktes van ca. 1,5 tot 3,5 mm. Dit hoogwaardige naadloos vloersysteem blinkt uit in vloeistofdichtheid, flexibiliteit, slijtvastheid, duurzaamheid, chemische resistentie en is scheuroverbruggend.

Installatie

Er is in samenspraak met de opdrachtgever een installatieduur afgesproken van 3 dagen. Allereerst heeft opdrachtgever er voor gezorgd dat de ruimte leeg, droog en schoon was. Hierna is de vloer stofvrij gestraald. Dit om de laatse vervuiling weg te halen en te zorgen voor een goede basis voor aanhechting. Vervolgens de hechtingsprimer Urethane Primer aangebracht. De derde dag het aanbrengen van 2 lagen Stonchem 441.
Na het uitharden van 5 uren bij een temperatuur van 21 graden celsius was de vloer weer beloopbaar.

Tevredenheid klant

Om het productieproces niet te verstoren, was het voor de opdrachtgever uitermate belangrijk dat dit project maximaal de 3 dagen in beslag zou nemen. Dit was één van de voorwaarden welke de opdrachtgever van te voren heeft gesteld. Door met elkaar van te voren duidelijke afspraken te hebben gemaakt, hebben wij het project zoals overeengekomen binnen de besproken tijd kunnen opleveren. Naast een goed geplande en lopende installatie, zien de vloerdelen er keurig uit en voldoen nu aan alle eisen en wensen van de opdrachtgever en keurende instanties.

Foto's oude situatie

 

Foto's na Stonhard installatie

 
 

Stonhard vloerspecialist zoeker

Bespaar uzelf kostbare tijd: Kom snel in contact met de Stonhard vloerspecialist in uw regio!
Selecteer uw land en voer uw postcode in.